suomibanner

Kahden presidenttikauden kunnia – Mauno Koiviston kunniamerkit

koivisto kansiNäyttelyjulkaisun flipbook-versioon

Mobiililaitteissakin selattava näyttelyjulkaisu Kahden presidenttikauden kunnia Två presidentperioders heder esittele Turun linnassa näytteillä olevia presidentti Koiviston kunniamerkkejä ja antaa myös vähemmän tunnettua tietoa aiheesta.

Miksi kunniamerkkejä annetaan valtiovierailujen yhteydessä? Vastaus löytyy artikkelista Kunniamerkkien vaihtaminen. Yleistietoa antaa artikkeli Kunniamerkit, kun taas artikkeli Mitä kunniamerkki voi kertoa? kertoo mitä kunniamerkeillä viestitetään.

Julkaisun luettelo-osan käyttöä helpottaa että kunniamerkkien esittely on jaettu neljään kronologisesti etenevään osioon: Suomalaiset kunniamerkit ennen vuotta 1982; Ulkomaiset kunniamerkit ennen vuotta 1982; Tasavallan presidentti ja Ritarikuntien suurmestari sekä Ulkomaiset kunniamerkit. Jokainen kunniamerkki esitellään kuvan ja lyhyen tekstin avulla.

Kolmikielinen (suomi-ruotsi-englanti) julkaisu sisältää myös presidentti Koiviston lyhyen elämänkerran sekä artikkelin presidentti Koivistosta ja kunniamerkeistä.