suomibanner

Ajankohtaista

Uudistettu 2. kunniamerkkiopas

oppaan etusivu

Uudistettu 2. painos Kunniamerkkiopas-Ordenshandboken -teoksesta on nyt julkaistu. Uutta on, että sotilasasujen ja vastaavien virkapukujen ohjeita on täydennetty. 

Oppaaseen on suomen- ja ruotsin kielellä liitetty lisää ohjeita siitä, miten kunniamerkkejä kannetaan sotilasasuissa ja vastaavissa virkapuvuissa. Havainnolliset asupiirrokset kertovat, mihin ja miten kunniamerkki kiinnitetään. Oppaasta löytyy muun muassa myös piirros siitä, miten suurristiä kannetaan silloin, kun tasavallan presidentti tai vieras valtionpäämies on paikalla. Kunniamerkkiperheisiin on nyt myös lisätty kunniamerkkien englanninkieliset lyhenteet.

Suomen- ja ruotsinkielinen selattava sähköinen versio 2. painoksesta löytyy linkin Kunniamerkkiopas-Ordenshandboken alta. Painettua opasta aletaan jakaa 100-vuotisen Suomen itsenäisyyspävänä 6.12.2017 annettavien kunniamerkkien yhteydessä.

Englanninkielinen selattava sähköinen versio Ritarikuntien  A Guide to the Orders and Decorations of Finland -kunniamerkkioppaasta löytyy myös kotisivuilta.

Oppaat sisältävät perustietoa siitä, miten kunniamerkkejä kannetaan tummassa puvussa, frakissa, mutta myös smokissa sekä naisten vastaavissa asuissa. Sisältö on suunnattu kunniamerkkien saajille ja palkitsemisen perustietoa tarvitseville.

Kotisivujen kautta pääsee myös suoraan katsomaan oppaan ohjetta siitä, kuinka kunniamerkki ommellaan niin, että se on oikean mittainen.

Palautetta uudesta kunniamerkkioppaasta voi antaa kotisivujen Palaute-linkistä.

Tästä voitte ladata oppaan myös pdf-tiedostona.