suomibanner

Frakki

 kaytto frakki 1Lisätietoa kunniamerkkien käytöstä saa napauttamalla kuvaa.

Frakissa käytetään alkuperäiskokoisia kunniamerkkejä tai pienoiskunniamerkkejä.

Rinnassa kannettava kunniamerkki sijoitetaan pukuun vasemmalle puolelle (ks. oheinen kuva). Kunniamerkkiä ei saa peittää.

Virallisissa tilaisuuksissa, joissa tasavallan presidentti tai vieras valtionpäämies on läsnä, kannetaan suurristin nauhaa liivin päällä, enintään kahta kaularistiä (muista suurristeistä ja I luokan komentajamerkeistä rintatähdet) sekä virallisia rinnassa kannettavia kunniamerkkejä. Sotien muistoristeistä kannetaan sääntöjen mukaan kerrallaan vain yhtä talvisodasta, mutta kahta jatkosodasta saatua.

Muissa virallisissa juhlissa ja yksityisissä tilaisuuksissa (esim. erilaisissa vuosijuhlissa, suurissa suku- ja perhejuhlissa) on kunniamerkkien haltijoilla yksi suurristi siten, että nauha kulkee liivin alla, enintään kahden komentajamerkin kaularistit (muista suurristeistä ja I luokan komentajamerkeistä rintatähdet), viralliset ja puoliviralliset rinnassa kannettavat kunnia- ja ansiomerkit sekä tilaisuudesta riippuen myös ao. yksityiset ansiomerkit (järjestön, liikeyrityksen jne.).

Mikäli kutsussa tilaisuuteen ei mainita kunniamerkkejä, frakissa voidaan kantaa puvun vasempaan takinkäänteeseen kiinnitettävää kunniamerkkitunnusta.