suomibanner

 

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista. Myös ulkomaalaisia voidaan palkita ritarikuntien kunniamerkeillä.

Etu sivuSlide show 230x304 1

AG K museon Kahden Tulen Välissä pilakuvaFyren9 12 1918 281x300Gallen-Kallelan museon uudessa näyttelyssä Kahden tulen välissä on esillä harvinaista kunniamerkkiaineistoa.

Taiteilijan ensimmäinen luonnos "Suomen Ruusun kunniakunta" joista Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan kunniamerkit kehittyivät, on esillä siihen kuuluvinen kirjeineen, lainattuna Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikunnista. Taival vei Gallen-Kallelan pääesikuntaan piirustustehtäviin ja valtionhoitaja Mannerheimin adjutantiksi.

Gallen-Kallelan kädestä on syntynyt kunniamerkkejä, lippuja ja sotilaspukuja. Tällä ajalla on ollut suuri vaikutus Gallen-Kallelaan liitettyyn mielikuvaan kansallisesta taiteilijasta ja suomalaisen identiteetin rakentajasta.

Kahden tulen välissä on museon Suomi 100 -juhlavuoden aloitusnäyttely, joka pureutuu Akseli Gallen-Kallelan rooliin 1910-luvun taidepolitiikassa ja yhteiskunnallisissa murroksissa.

Näyttely avataan lauantaina 28.1.2017 klo 11. Lisätietoa näyttelystä ja aukioloajoista museon kotisivuilta www.gallen-kallela.fi ja linkistä Kahden tulen välissä.

Teema

Suomen Leijonan ritarikunta 75 vuotta

Suomen Leijonan ritarikunta juhlisti ritarikunnan 75-vuotista toimintaa 12.9.2017. SL 75v juhlaistunto Matti Porre Ritarikunta 11

Lue lisää...
Oskar Pihl kunniamerkkien suunnittelijana

Oskar PihlVuonna 1942 perustetun Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkit suunnitteli Oskar Pihl (1890–1959).

Lue lisää...

Ajankohtaista